Salatalik ve lahana...

Tuesday, April 13, 2010

Su siralar salataliga sarmis durumdayim aciktikca ondan yiyorum (yedigim yemekler disinda tabii) kabuklarini soymadan. 300 gr salataligin kalorisi sadece ve sadece 45 mis. 1 kilo salatalik yesek anca 150 kalori olacak yani. Simdi taze taze ufaklarinida bulmak mumkun alin dolabinizda kalsin acil durumlarin yardimcisi olsun :)
900 gr lahanada 218 kalori varmis. Yarin kendime lahana yemegimden yapacagim aksam yemeginden sonra acikinca ondan yiyecegim. Tarifini vereyim sizede deneyin cok lezzetli.

- 1 minik lahana
-1 veya 2 havuc
-1 bas sogan
-bir kasik sizma z.yagi

Lahanayi uzunlamasina ince ince dogruyorum. Havuclarida ister julyen ister yuvarlak dograya bilirsiniz. Soganida yarim ay seklinde dogruyorum.
Z. yaginda once sogani biraz kavuruyorum sonra havuc ve lahanayi ekleyip kendi suyunda suyunu cekene kadar kavuruyorum. Biraz tuz ekliyorum.
Limonla beraber hem lezzetli hem light oluyor tavsiye ederim.

-Yogurt tuketmeye basladim. Gunde en azindan 3 yemek kasigi light yogurt yiyorum. Daha hizli ve daha cok yag yagmak icin.

-Kahvaltim 1 yumurta-peynir-domates-salataliktan olusuyor hala

-Haftanin hergunu tatli yiyorum maalesef :( (ya cikulata, ya muhallebi, ya irmik tatlisi ama olculu yedigimden sanirim tartiya yansimiyor)

Bel cevrem- 66 cm olmus (Kasimda 72'idi)

Her goren ne kadar zayifladigimi soyluyor. Gururlaniyorum :)

O bel cevresi en az 62 olana kadar inatla devam...

2 comments:

BenimProje said...

Cok güzel tavsiyeler!! Lahana tarifini mutlaka deniyecegim! Salatalikda iyi fikir! Süpersin canim!

balim said...

BenimProje tesekkur ederim :)