Hijyen ne zaman gelecek ??

Friday, December 4, 2009

Dün doktora gittim saçlarım için 4 tane farklı saç losyonu sampuan ilaç yazdı. Dün üstümde para götürmediğim için almamıştım ilaçları. Bugün grev olduğunu unutmuşum. Nöbetçi ezcanelerde uzak olduğun (ve çoğunun nerde olduğunu bile bilmediğimden) kaldı Pazartesine. Umarım verdikleri işe yararda kurtarırsın son kalan saçları :)

Bugünde bi yerden et alırken adam eline eldiven takmadan verdi. Bu tip durumlarda ağzımı açıp bi laf diyemiyorum ben ya. Söyle taksın eldivenini.Alma çık git ama yok ayıp olur. Ders oldu bana gerçi annemler hep büyük marketlerden al der ben girdim kasaba. Bidahada kasaba adım atmam bundan sonra. (Sirkeli su ile yıkanıyormuş ette temizlemek için gelince hallettim :) )

Gelelim diyetimize. Dün ve bugün pek yerinde gitmedi açıksası. Dün yediklerimi tam hatırlamıyorum ama baya bi doluydu midem yatana kadar.

Bugün 10 gibi uyandım carşıda işlerim vardı. Saat 3'e kadar bişey yiyemedim. O saate kadar hiç acıkmadım üstelik.
Bi simit 3/4'ünü yedim :) 1 minik paket krem peynir

Eve gelince yemekten önce 2 mandalina, kepekli kraker ve 1 tane minik cikulata yedim.

Akşam fırında et yedim çok az ekmekle.
Bide canım beyaz peynir istedi. 1 kibrit kutusu kadarda az yağlı peynir yedim.

Bundan sonra anca meyve yerim çok acıkırsam.
Bol su+çaylar


Birde bu diyetimde biraz avantajlıyım ben. Ev ahaliside diyette gibi birşey :) Babamda karaciğer yağlanması olduğu için sürekli light ürünler alıyor. Anneminde kilo vermesi gerekiyormuş o da light ürünler yiyor. Eve diğer yiyecekler girmeyince kolay oluyor.

Haa cok sinir olduğum konulardan biri yere gidince yee yee yee diye ısrar edenler. Zorla tabağı önüne getirenler . Lütfeen yapmayın yaa .. Yemiyorsa yemiyordur zorlamayın. 50 kere diyette olduğumu söylediğim halde hala yapıyorlar ya bitiyorum..Sırf bu yüzden kimseye gitmek istemiyorum.
Bugünlük bu kadar yeterlii..

7 comments:

- said...

en güzeli büyük marketlerden alışveriş yapmak, her zaman daha hijyenik oluyorlar. Sonuçta uymak zorunda oldukları kurallar var.

Ayy evet yaa en nefret ettiğim şey ye ye diye ısrar edilmesi. Aslında en güzeli diyette olduğundan hiç bahsetmemek böylece dikkatleri üzerine çekmemiş oluyorsun.

Saç losyonları işe yarar umarım

Burcu said...

ben biyere misafirliğe gideceksem evden yemeden çıkıyorum veya çok az yiyorum.kimseye diette olduumu söylemiyorum gittiğim yerde en uygun 1-2 şeyi yiyorum böylece kimse ısrar etmiyor :)

ben dellenirim hijyene uymayanlara.söylerim de..sende söyle..

öpüyorum

Bng.U said...

diyetteyken benim uyguladığım taktik midem ağrıyor oluyor aksi taktide amaaan nolcak 1 günden bişey olmaz denilio ;)

Burcu said...

bernaaa, facebookuna msj attımmm bakaar mısın şekerrcim :D

muahhh

balim said...

Butterflycım ve Sashacım
valla ne soylesem yaramıyor bende :)
Yemekten sonra gittigimiz icin genelde tok gidiyorum zaten ama yinede ısrar..
Cekiniyorum sasha ben birsey demeye.. Sanki ben utanılacak bisey yapıyormusum gibi.

CCC guzel taktik onu deneyeceğim birde :)

ChoKingCandy said...

Arımayacım inşallah iyi gelir saçlarına, kasaptan sakın et alma hatt mümkünse evde kıyma maknası varsa kıymalık eti evde yapın dışarıdan almayın, çektirmeyin.

Valla bu ısrar konusunda al benden de o kadar ben bide her hafta yaşıyorum bunu, yemeyince suratta yapılıyo offf yaaa..

Öpüyorumm kocaman..

Lighter-N said...

Arımayacım doktor kan testi istedi mi yoksa direk ilaç mı verdi?saç ve tırnak sorunları kandaki bi takım eksiklerden kaynaklanır diye biliyorum ben.....